7 Aralık 2010 Salı

k-a-r


Az önce bana kar şehrine gidelim dedi
Bence de gidelim
Kar vakti gidelim

3 yorum:

  1. Dostum ben kar'a gömüldüm ve bir türlü çıkamadım ama:)
    Bak aklıma ne geldi,
    Hani karı sevgili melekler getiriyor ya,(yağmur seni nasıl unutabiliriz,tabiki seni de).hani meleklerle şeytanlar ezeli rakip ya. Dolayısıyla meleklerin isminin geçtiği herşeyden şeytanlar tırsarsa:)ve kar bütünüyle meleklere aitse,şöyle bir mantıksal sonuç çıkmaz mi ortaya:
    Şeytanlar karı sevmez.
    Şimdi bu sonucun bizimle olan bağlantısına gelelim. Hani biz karı çok seviyoruz ya,hem de acaib-garaib,pür sevda-bî hemta...
    Hal böyle olunca şöyle bir mantıksal(kesinlikle duygusal(; değil)teselli çıkmaz mı ortaya:
    Derûnumuzda melekî bir hal münderic.
    ...İstediğin şeylerin senden kaçarcasına uzaklaşmaması için istemiyormuş gibi hüzünvâri davranışları şuanlık bir kenara bırakıp,derin bir nefes al,içine çekil ve karı seven hissiyatına gülümse şimdi,kartanesi kartanesi...(ben de burdan duyarım sanki)

    YanıtlaSil
  2. Güzel tespit eyvallah kar dostum...amma o meleki hal yalnız senin gibiler için geçerli olsa gerek. benim için de dua niyetine geçsin inşallah...

    YanıtlaSil
  3. Lütfen tezimi, kendinizi safdışı bırakarak,böylece birtakım olası anti-tezler geliştirilmesine meydan verir şekilde değerlendirmeyiniz. Alınırım(:
    Zira tespitim ya da tezim,tüm kar âşıklarına. Buradan yola çıkarak insanın ne müthiş,ne dünyaüstü potansiyellerinin olduğundan girip,ayine-i samed kavramından çıkabiliriz(yok yok çıkamayız)ama yerimiz dar:) e dünya dar. İyi ki,dâr-ı beka var!

    YanıtlaSil